Fysiofit Renesse

MEDICAL TAPING CONCEPT

DE BASIS VAN MEDICAL TAPING

De basis van het Medical Taping Concept werd in de jaren zeventig gelegd in Japan en Korea. In deze periode werden daar tapemethoden met elastische tape ontwikkeld die de bewegingsleer (kinesiologie) en de kennis over de spieractiviteit in het menselijk lichaam als uitgangspunt namen. De grondleggers van Medical Taping waren er zich namelijk van bewust dat beweging en spieractiviteit onmisbare factoren zijn bij het genezen en voorkomen van lichamelijke problemen.

DE ACHTERLIGGENDE GEDACHTE

De achterliggende gedachte hierbij is dat spieren niet alleen invloed hebben op de bewegingen van het lichaam, maar bijvoorbeeld ook de bloedsomloop, het lymfestelsel en de lichaamstemperatuur beïnvloeden. Als de spieren niet goed werken, kan dat dus resulteren in uiteenlopende klachten en symptomen. Wanneer de niet goed functionerende spieren echter ondersteund worden met deze speciale elastische tape, zal dat het zelf herstellend vermogen van het lichaam stimuleren. De achtergrondgedachte van het Medical Taping Concept op een rijtje:

  • De CureTape® beïnvloedt het neurologische en circulatoire systeem van het lichaam en het ondersteunt de lichaamseigen genezingsprocessen.
  • Het werkt volgens de principes van de kinesiologie.
  • Het ondersteunt het spierstelsel.

IN TEGENSTELLING TOT ...

Immers is het veneuze systeem, het lymfesysteem en ook de lichaamstemperatuur, afhankelijk van een goed functionerend spierapparaat. In tegenstelling tot de conventionele tapemethode, die vaak met niet rekbaar materiaal ten doel heeft een beperking van de gewrichten te bewerkstelligen, bereikt deze tapemethode juist een “vergroting van de mobiliteit” door functieverbetering. Het principe is: Activeren in plaats van fixeren met daarbij behoud van de volledige functionaliteit van de spieren. Maar ook voor oedeem behandelingen.

Medical Taping Fysiofit Renesse